"Cesta i ja"

  • Slika /Cesta i ja/DSC07721.JPG
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici PP Požega su u Kaptolu proveli edukativnu aktivnost djece predškolskog uzrasta

Policijski službenici PP Požega su u suradnji s Osnovnom školom „Vilima Korajca“ iz Kaptola proveli edukativnu aktivnost djece predškolskog uzrasta. Imajući na umu da je rad sa najmlađima i stvaranje poželjnih navika kod djece preduvjet za dugoročno ostvarivanje i podizanje nivoa prometne kulture, a što je garancija za stvaranje povoljnijih uvjeta sigurnosti cestovnog prometa održali su predavanje  kako se ponašati u prometu (pješaci, biciklisti, putnici u automobilu i školskom autobusu, semafori, vertikalna i horizontalna signalizacija).
 Također im je objašnjeno zašto i kada je potrebno koristiti zaštitnu opremu predviđenu za sudionike u prometu, zašto je bitno poštivati prometna pravila, kako se kretati kolnikom, što znače pojedini položaji policijskih službenika kada se tjelesno regulira promet, a povodom nadolazeće školske godine kada će svi svakodnevno sudjelovati u prometu na cesti.

Na samom kraju djeci su podijeljeni prigodni promidžbeni materijali iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te prigodne pohvalnice za sudjelovanje u navedenim aktivnostima nakon čega su djeca u znak zahvalnosti nacrtali crteže na temu „Cesta i ja“ koje su dali policijskom službeniku.
 

Stranica