Dani tehničke ispravnosti vozila 2011.

Slika //auto_policija06.jpg

U razdoblju od 21. do 26. studenoga 2011. godine provedena je preventivna akcija pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti vozila" kojom prilikom su građanima

 

Foto: ilustracija

 

U razdoblju od 21. do 26. studenoga 2011. godine provedena je preventivna akcija pod nazivom  "Dani tehničke ispravnosti vozila" kojom prilikom su građanima podijeljene prigodne brošure te su putem medija upoznati s ciljevima akcije koja se sastojala od besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, a temeljena je na poticanju vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

U vrijeme provođenja akcije u stanice za tehnički pregled vozila dobrovoljno se odazvao 191 vozač s vozilom. Na vozilima je izvršen tehnički pregled osnovnih sklopova bitnih za sigurnost prometa na cestama, te je za 115 vozila ili 61,2% utvrđeno da su tehnički ispravna, dok je za 76 vozila ili 39,8% utvrđeno da su tehnički neispravna.



Stranica