Kusonje: Obilježena godišnjica tragične pogibije hrvatskih domoljuba

  • Slika /slike-vijesti/2022 godina/Kusonje/IMG_5022.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

I ove godine su na spomen obilježju kod Rakovog Potoka položeni  vijenci i zapaljene svijeće nakon čega je u mjestu Kusonje održana komemoracija

FOTO: PU požeško-slavonska

Na današnji dan prije točno 31. godinu došlo je do tragične pogibije 20 hrvatskih branitelja u Kusonjama pokraj Pakraca. Dvije godine kasnije u podmetnutoj eksploziji, na mjestu obilježavanja tragičnog stradanja dvadesetero hrvatskih branitelja, 8. rujna 1993. godine poginulo je troje, a ranjeno je jedanaest sudionika komemoracije. Žrtve ovog zločina bile su majke okrutno smaknutih hrvatskih branitelja i hrvatsko vojno-policijsko osoblje koje je postavljalo vijenac.
 
I ove godine su na spomen obilježju kod Rakovog Potoka položeni  vijenci i zapaljene svijeće nakon čega je u mjestu Kusonje održana komemoracija.
 
Na komemoraciji u Kusonjama predstavnici županija, gradova, državne uprave, vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće. Ispred Ravnateljstva policije načelnik PU požeško-slavonske  Željko Grgić je s načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske Jakobom Bukvić i suradnicima zapalio svijeće.
 
Prisutnima su se obratili predsjednik kluba veterana A satnije Bjelovar i predsjednik koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Bjelovara Mladen Sabolović, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, izaslanik predsjednika Vlade RH i ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć u Ministarstvu Hrvatskih branitelja Dinko Tandara te izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i saborski zastupnik Josip Đakić.

Obilježavanje je uveličala i policijska klapa PU bjelovarsko-bilogorske Sveti Matej, a  misu za poginule hrvatske domoljube je služio bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak.
 

Stranica