Lipik: "Zaštitite svoju imovinu na bazenima"

  • Slika /Bazeni Lipik 2024/20240718_103726.jpg
  • Slika

Policijski službenici će kontinuirano obilaziti prostor bazena i provoditi preventivne aktivnosti u cilju suzbijanja krađa i drugih nezakonitih radnji

FOTO: PU požeško-slavonska

U četvrtak 18. srpnja 2024. policijski službenik za nadzor i planiranje - za prevenciju Miro Miličević i policijska službenica Policijske postaje Pakrac Lucija Lujanac su na bazenima u Lipiku proveli preventivni projekt „Zaštitite svoju imovinu na bazenu“ s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti u zonama bazena u gradovima Lipiku i Požegi.

Također su prezentirani prigodni promidžbeni materijali - plakati koji su postavljeni na vidljiva mjesta na prostoru bazena i letci s korisnim savjetima, koje će građanima tijekom  službe  dijeliti kontakt policajac.

Posjetiteljima i osoblju bazena  je ukazano i na povećani oprez u odnosu na problem moguće ugroženosti djece od djela spolnog iskorištavanja na bazenima, a posebice na problem prepoznavanja i uočavanja takvih aktivnosti zbog :
- nedovoljna educiranost djelatnika o pojavnosti kaznenih djela na štetu djece,
- nepoznavanje od strane djelatnika načina počinjenja kaznenih djela na štetu djece,
- nepoznanica o načinu postupanja u slučaju sumnje na počinjenje kaznenog djela i prijavljivanja počinitelja policiji,
- organiziranosti počinitelja,
- opremljenosti vrhunskom opremom za snimanje ( mikro kamere u satu, naočalama, kemijskim olovkama, kapama, torbama, i mjestima s ograničenim  pristupom (tuševi, toaleti i kabine za presvlačenje) i dr.
 
Nazočnima su dane sljedeće upute o tome što treba poduzeti  kod sumnje na protuzakonito ponašanje:
- odmah bez odgode obavijestiti policiju na broj 192,
- obavijestiti zaštitarsku službu,
- ukoliko je moguće promatrati osobu i njezino kretanje, eventualno skrivanje određenih predmeta i dr.  do dolaska policije u cilju  pronalaska dokaznog materijala i utvrđivanja korisnih činjenica,
- bez ugrožavanja osobne sigurnosti za vlastiti život i tijelo, spriječiti bijeg počinitelja.

Tijekom navedene preventivne aktivnosti  na gradskim bazenima u Lipiku se održavala  svečana dodjela diploma za učenike koji su uspješno završili program besplatne škole plivanja kojoj je prisustvovao i veći broj roditelja.
 

Stranica