"Mogu ako hoću"

Slika slike-vijesti/2014 godina/MAH1-Kutjevo/Picture 25282wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

Policijski službenici za prevenciju tijekom cijele školske godine provode  preventivni program  „Zajedno više možemo“. Preventivne aktivnosti usmjerene su učenicima četvrtih razreda osnovnih škola na području požeško-slavonske županije  koji u određenim terminima u pratnji učitelja/ice i kontakt-policajca organizirano dolaze u policijsku postaju/policijsku upravu gdje ih se upoznaje s radnim okružjem i načinom rada policije kako bi učenici prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U okviru ovog posjeta učenici se kroz interaktivni pristup upoznaju sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te ih se educira o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

U drugom dijelu posjeta policijskoj postaji/policijskoj upravi učenici sa svojim kontakt policajcem obilaze prostorije,  posebno prostoriju dežurstva, pokazuje im se dio tehnike i opreme kojom se policajci služe prilikom obavljanja posla.

U četvrtak, 23. listopada 2014. godine,  23 učenika četvrtih razreda Osnovne škole „Zdenka Turkovića“ iz Kutjeva  je posjetilo prostorije Interventne jedinice policije gdje im je kontakt policajac Policijske postaje Pleternica održao predavanje na temu „Zajedno više možemo“, odnosno „Mogu ako hoću MAH-1“ nakon čega su pogledali film o radu policije, a policijski službenici Interventne jedinice policije su im pokazali policijsku opremu koju policijski službenici temeljne i interventne policije koriste u obavljanju svog  posla.



Stranica