Na mjesečnoj konferenciji najavljena akcija "Mir i dobro"

Slika slike-vijesti/2014 godina/Picture 3032wn.jpg

 Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje za studeni 2014.

 

Foto: PU požeško-slavonska

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje za  studeni 2014. godine.  Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća i prometnih prekršaja.

Također je voditeljica odjela upravnih poslova još jednom podsjetila da prema Zakonu o prebivalištu krajem ove godine, odnosno 29. prosinca istječe rok do kojeg građani koji imaju prijavljeno prebivalište na adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica, odnosno na nepostojećim adresama s kućnim brojem 0, bb ili sl., moraju policijskoj upravi ili policijskoj postaji ponovno prijaviti prebivalište na adresu, ulicu ili trg i kućni broj evidentiran u registru prostornih jedinica što ga vodi nadležno tijelo. Shodno tome obavještavaju se sve osobe koje žive na takvim adresama da su obvezne ishoditi ispravu o kućnom broju od nadležne ispostave Državne geodetske uprave i da se što prije jave u policijsku upravu ili policijsku postaju radi ponovne prijave prebivališta i ishođenja osobne iskaznice s ispravnom adresom prebivališta. Ukoliko do navedenog roka ne ispune tu obvezu izvršit će se odjava njihovog prebivališta u zbirci podataka o prebivalištu i boravištu.

Na konferenciji je također prisustvovao voditelj inspektorata unutarnjih poslova koji je najavio da će policija i ove godine tradicionalno provoditi  preventivnu akciju "Mir i dobro" tijekom božićnih i novogodišnjih praznika i blagdana. Cilj akcije je spriječiti zlouporabu oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana te povećati opću sigurnost građana i osigurati povoljno stanje javnog reda i mira. Ove godine akcija „Mir i dobro“ se provodi od 15. prosinca 2014. godine do 8. siječnja 2015. godine. Policijska uprava požeško-slavonska je i ove godine izradila letke i plakate o mogućim posljedicama nestručnog i neodgovornog rukovanja pirotehničkim sredstvima koje će kontakt policajci Policijske uprave dijeliti građanima i posebno upozoravati djecu.



Stranica