Najava akcije

Slika /Ilustracije server/zakon-promet.jpg

Vozači, ako konzumirate droge, alkohol ili lijekove koji se ne smiju uzimati prije ili za vrijeme vožnje ne upravljajte vozilima

U noći sa subote na nedjelju, 17./18. kolovoza 2019., na području naše Policijske uprave, provest će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača.
Iako PU požeško-slavonska  kontinuirano provodi ciljane  preventivno-represivne aktivnosti,  iz događaja u našim izvješćima, razvidno je da  još uvijek značajan broj vozača sudjeluje u prometnim nesrećama ili u nadzoru budu  zatečeni u prometu da upravljaju vozilima ili pod utjecajem alkohola. Slijedom toga, ponovo upozoravamo  vozače da ne konzumiraju alkohol  ukoliko namjeravaju sudjelovati u prometu na cestama ili da u takvim situacijama potraže alternativno rješenje prijevoza do odredišta (taksi, javni prijevoz, vozač koji nije konzumirao alkohol  i sl.), jer su takva rješenja uvijek bolja i sigurnija u odnosu na teške  posljedice koje mogu nastati zbog neodgovornog  i rizičnog ponašanja  prouzročenih vožnjom pod utjecajem alkohola. Jednako tako, upozoravamo i putnike u vozilima da ne sjedaju u vozila kojima upravljaju vozači za koje znaju da su konzumirali alkohol.

Stranica