Najveća novčana kazna tijekom provođenja pojačanih mjera u prometu iznosi 3620 eura

Slika /Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 68 prekršaja, od čega izdvajamo 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 10. ožujka 2024. oko 15.45 sati između mjesta Gradski Vrhovci i Požega gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 23-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom. Nadalje je utvrđeno da prebiva na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.

Vozaču je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 3620,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 

Stranica