Nastavak preventivnog projekta „Sigurnost u lovu“

Slika slike-vijesti/2014 godina/Sigurnost u lovu-Kutjevo/Picture 3252wn.jpg

 

Foto: PU požeško-slavonska

Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji sa Lovačkim savezom požeško-slavonske županije  i dalje provodi preventivni projekt „Sigurnost u lovu“.

Cilj provođenja ovog preventivnog projekta  je podizanje sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i podizanja  sveukupne sigurnosti u lovištima kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja te podizanja razine znanja policijskih službenika o zakonskim propisima iz domene lovstva.

U četvrtak, 18. prosinca 2014. godine u Kutjevu, u prostorijama Lovačkog društva „Slavonac“ za policijske službenike Interventne jedinice policije  je održano predavanje kojom prilikom je Denis Milošević ispred Županijskog lovačkog saveza prezentirao dokumentaciju koja je lovcima potrebna prilikom pojedinačnog i skupnog lova, načine lova, načine označavanja odstrijeljene divljači te dokumentaciju koja je potrebna za prijevoz odstrijeljene divljači. Ujedno prezentirani su dokumenti lovočuvara i lovačke iskaznice, a po završenoj edukaciji svim policijskim službenicima je uručena knjižica s oglednim primjercima dokumenata potrebnih za zakonit lov kako bi nadzor lovaca od strane policijskih službenika bio što kvalitetniji.

Također, važno je napomenuti da se u knjižici nalaze i kontakt podaci odgovornih osoba Lovačkog saveza koje policijski službenici mogu kontaktirati u slučaju postupanja prema lovcima i radi provjere lovne dokumentacije.

Policijska uprava požeško-slavonska će u suradnji sa Lovačkim savezom i dalje provoditi preventivne aktivnosti u cilju povećanja stanja sigurnosti u lovištima na području Županije požeško-slavonske.



Stranica