Održana redovna mjesečna konferencija

Slika slike-vijesti/2014 godina/Picture 2722w.jpg

 Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje za mjesec listopad

 

Foto: PU požeško-slavonska

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje za mjesec listopad 2014. godine. Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća i prometnih prekršaja.

Također je javnost upoznata da je povodom Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima koji je u Europskoj uniji 8. puta obilježen 18. listopada, Ravnateljsko policije je pokrenulo preventivnu akciju „ZAJEDNO“ usmjerenu na sprječavanje trgovanja ljudima, posebice ženama i djecom. Cilj akcije je da se zajednički u suradnji sa svim nadležnim institucijama i organizacijama, privatnim sektorom, lokalnom zajednicom, udrugama civilnog društva i građanima podigne svijest o prevenciji trgovanja ljudima, odnosno da se potakne društvo na odgovornu reakciju kako bi pridonijeli smanjenju trgovanja ljudima.

Policijski službenici PU požeško-slavonske već provode aktivnosti koje se mogu svrstati u dvije osnovne kategorije: edukacija i senzibilizacija. Edukacijom su već obuhvaćeni djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Veterinarske inspekcije, a započete su i edukacije završnih razreda Obrtničke škole u Požegi. Aktivnost senzibilizacije provodit će se na način da će policijski službenici u okviru redovnih zadaća građanima dati na ispunjavanje Informativno-eukativni upitnik, a nakon ispunjavanja upitnika policijski službenici će im uručiti letak koji sadržava sve korisne informacije o trgovanju ljudima.

Također je glasnogovornica naglasila da su u zadnje vrijeme zabilježene krađe bicikala u kojoj su u većini slučajeva ti bicikli bili nezaključani te se pozivaju građani da zaključaju ili na drugi način osiguraju bicikl kad ga ostavljaju bez nadzora.  Isto tako pozvani su svi građani da registriraju ili evidentiraju bicikle ukoliko još nisu prilikom čega je znatnije olakšati potragu ako baš njihov bicikl bude otuđen. Budući da se u Policijskim postajama na području PU požeško-slavonske nalazi veliki broj pronađenih bicikala za koje nisu pronađeni vlasnici pozivamo sve građane kojima su otuđeni bicikli da dođu i provjere da li je možda njihov pronađen.



Stranica