Pakrac: Održana edukacija povodom obilježavanja Dana bijelog štapa

  • Slika /slike-vijesti/2021 godina/Dan bijelog štapa/viber_slika_2021-10-13_14-33-17-367.jpg
  • Slika
  • Slika

Edukacija je organizirana povodom Dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada

U srijedu 13. listopada 2021. u prostorijama Udruge slijepih Pakrac-Lipik u Pakracu u sklopu projekta "Nismo sami" korisnika grada Pakraca koji se provodi s partnerima i to Udrugom slijepih Pakrac-Lipik, Crvenim križem Pakrac, Centrom za socijalnu skrb Pakrac, OŽB Pakrac i Bolnicom hrvatskih veterana, a financiranim sredstvima EU iz programa Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza I. u organizaciji Udruge slijepih Pakrac- Lipik, održana je edukacija za djelatnike PU požeško-slavonske i PP Pakrac na temu "Pristup i komunikacija sa slijepim osobama".
 
Tijekom edukacije predsjednik udruge Stanko Kovačić i članica Mirsada Madžarević upoznali su prisutne djelatnike s organizacijom i djelovanjem udruge te s kojim se problemima susreću slijepe i slabovidne osobe.
 
U praktičnom dijelu edukacije djelatnici su upoznati s načinom komunikacije sa slijepim i slabovidnim osobama te kako pristupiti i komunicirati s njima,  pomoći im pri kretanju, ulasku u zgrade, lift, kako sigurno preći cestu i dr. što su i  praktično prikazali, a od značajne je koristi pri radu djelatnicima policije pri susretu sa slijepim i slabovidnim osobama.

 
Predsjednik udruge pohvalio je suradnju s policijom te izjavio da to može biti primjer ostalima u  senzibiliziranju  javnosti za problematiku slijepih i slabovidnih.
 
Edukacija je organizirana povodom Dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada.
 
 
 

Stranica