Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

Slika /Promet/alkohol, formula za nesreću.jpg

Dogodila su se dva ugrožavanja prometa

FOTO: Ilustracija

U subotu 21. listopada 2023. oko 0.55 sati u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao 22-godišnjak koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.


Istoga dana, oko 1.05 sati u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,54 promila upravljao 38-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja, a koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Navedeni 38-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica