Požega: „Dan bez mobitela u prometu“

  • Slika /slike-vijesti/2023 godina/Dan bez mobitela u prometu/20230402_095312.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici PU požeško-slavonske s nositeljem projekta Hrvatskom udrugom menadžera sigurnosti iz Zagreba i uz potporu Autokluba Požega proveli su preventivno-edukativnu aktivnost "Dan bez mobitela u prometu"

FOTO: PU požeško-slavonska

Danas su policijski službenici PU požeško-slavonske s nositeljem projekta Hrvatskom udrugom menadžera sigurnosti iz Zagreba i uz potporu Autokluba Požega proveli preventivno-edukativnu aktivnost „Dan bez mobitela u prometu“.

Voditeljica službe za javni red i sigurnost Ivana Radić naglasila je važnost ovakvih preventivnih aktivnosti navodeći: „Kao što znamo, mobitel u prometu smanjuje koncentraciju, odnosno otklanja našu pažnju od nekakvih bitnih događaja na cesti, dovoljna je sekunda nepažnje da se dogodi teška prometna nesreća. Distrakcija je, uz nepropisnu brzinu, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa, jedan od četiri ubojice u prometu. Policija provodi niz preventivnih i represivnih aktivnosti u prometu, a s provođenjem krećemo već od vrtićke dobi. Treba podsjetiti sve roditelje da su oni ti koji svojim ponašanjem pokazuju svojoj djeci primjer ponašanja u prometu“. Dodala je da je tijekom 2022. na području PU požeško-slavonske evidentirano oko 500 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Alen Ostojić predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti rekao je da 2. travnja započinje nacionalna kampanja „Dan bez mobitela u prometu“, a provodi se već sedam godina. Naglasio je da ova kampanja nije protiv korištenja mobitela, jer mobiteli su naša svakodnevica i doista su alati bez kojih ne možemo. No, nažalost postoji i tamna strana korištenja mobitela, a upravo se vidi u činjenici da je i danas na visokoj ljestvici uzroka prometnih nesreća u Hrvatskoj. Pozvao je sve sudionike u prometu da budu ambasadori ove kampanje, jer niti jedan poziv, niti jedna poruka, nisu vrijedni ljudskog života. Ovom kampanjom želi se utjecati na čovjeka i na podizanje svijesti kod ljudi, u konačnici, samo su dvije sekunde nepažnje dovoljne za izazivanje sudara. Na kraju je istaknuo da su kampanju započeli u Požegi jer upravo službenici PU požeško-slavonske imaju odličnu priču sa svojim preventivnim aktivnostima.

Navedenu aktivnost su podržali i zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević te zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. Svi vozači koji do sad nisu prekršajno evidentirani na dar su dobili bluetooth uređaje.
 

Stranica