Požega: Obilježen Dan policije

  • Slika /slike-vijesti/2020 godina/Dan policije/IMG_3259.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava požeško-slavonska danas je obilježila Dan policije

Policijska uprava požeško-slavonska ove godine primorana je zbog pandemije koronavirusa, koja nameće potrebu odgovornog ponašanja čitave društvene zajednice, obilježiti Dan policije na drugačiji način.

U ponedjeljak 28. rujna 2020. s početkom u 9.30 sati  ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade načelnik Policijske uprave Željko Grgić je sa suradnicima položio vijenac i zapalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a nakon čega je u crkvi svetog Lovre u Požegi održana sveta misa za sve poginule pripadnike MUP-a koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić.
 
Potom su zapaljene svijeće kod zgrade policije na Spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije "Trenk".
 
Nakon toga je u prostorijama PU požeško-slavonske načelnik PU Željko Grgić pozdravio prisutne i naglasio da mu je iskreno žao zbog ovogodišnjeg načina obilježavanja jer smo imali što reći i pokazati te da su rezultati dobri u svakom segmentu našeg posla, što je opet rezultat rada i zalaganja svih zaposlenika PU.
 
Također se kao i uvijek u ovakvim prigodama prisjetio naših poginulih i umrlih radnih kolega koji su posvetili svoje živote za RH i ovu Policijsku upravu i njihov doprinos je nemjerljiv, kao i umirovljenika koji su dali veliki doprinos ovom sustavu ali ugledu Policijske uprave i svih nas.
 
Istakao je i zavidne rezultate na poslovima kriminalističke policije, poslova policije, prometa, javnog reda i mira i javnih okupljanja i svega drugoga te naglasio da su policijski službenici  pokazali zavidnu učinkovitost i dobre rezultate.
 
Zatim je naglasio kako su se policijski službenici PU požeško-slavonske iskazali i dali veliki doprinos općoj sigurnosti na razini RH - akcija TURS, migrantska kriza (gdje je osim interventne jedinice policije angažirana i temeljna i kriminalistička policija) i  epidemije koronavirusa gdje su dali doprinos u zaštiti zdravlja naših građana.
 
Isto tako je izjavio da je puno  truda uloženo na obnovi zgrade Policijske uprave i zgrada Policijskih postaja, dok je u planu i energetska obnova PP Pleternica.
 
Za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je 17 djelatnika  te im čestitao i izjavio da je jasno zašto su baš oni pohvaljeni, a odgovor je jednostavan, zbog njihovog pristupa radu, ozbiljnosti kojom su pristupali svojim obvezama, njihovoj učinkovitosti ali i njihovim ljudskim osobinama kao skromnost i poštenje.

Pohvaljeni su sljedeći djelatnici:

Ured načelnika: Slavica Rehak,
Služba policije: Đurđica Brezar,
Služba kriminalističke policije: Vlado Alerić, Mirko Veselin i Danijela Berger,
Policijska postaja Požega: Dražen Lednicki, Dalibor Krip i Tihomir Maurus,
Policijska postaja Pleternica: Dragana Peula Marinović,
Policijska postaja Pakrac: Antun Kljakić i Silvija Magdić,
Operativno komunikacijski centar policije: Davor Hamžik,
Interventna jedinica policije: Ivan Iličić i David Jelušić,
Odjel za tehniku: Elvira Matošević i Zoran Komljenović,
Odjel materijalno-financijskih poslova: Marica Mišković

 
Na kraju je svima čestitao Dan policije i zaštitnika sv. Mihaela, a svima poželio svako dobro u životu i daljnjoj karijeri.
 
 

Stranica