Požega: Održana edukativno preventivna aktivnost pod nazivom „Uoči me“

  • Slika /slike-vijesti/2022 godina/Uoči me/nikolina.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici PU požeško-slavonske su proveli preventivno edukativnu aktivnost 

FOTO: PU požeško-slavonska


Danas su policijski službenici PU požeško-slavonske u suradnji s  nositeljem projekta Školom za cestovni promet iz Zagreba i uz potporu Autokluba Požega, a s ciljem povećanja sigurnosti pješaka na cestama provodila zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost „Uoči me“.
 
Na području PU požeško-slavonske tijekom protekle 2021. zabilježeno je 16 naleta na pješake, od čega su se četiri naleta odnosila na djecu i tom prilikom je dvoje djece teško, a dvoje djece lakše ozlijeđeno. U  prva tri mjeseca 2022. zabilježeno je šest naleta na pješake, od toga na jedno dijete koje je teško ozlijeđeno.
 
O samoj preventivnoj aktivnosti više je rekao Tomislav Ćurković, ravnatelj Škole za cestovni promet iz Zagreba koji je izjavio da je cilj ove preventivne akcije  povećanje sigurnosti pješaka u cestovnom prometu i podizanje razine prometne kulture te da se u navedenoj školi bave prometnom preventivom s ciljem da njeni učenici koji imaju određenu razinu znanja ta znanja upotrijebe u  edukaciji  učenika osnovnih škola, ali zapravo s idejom da im pokažu kako se na siguran način  ponašati u cestovnom prometu.
 
Također je izjavio da se danas učenici Škole za cestovni promet iz Zagreba, zajedno s djelatnicima PU požeško-slavonske, provode  preventivnu aktivnost „Uoči me“  tako što u  Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi  provode edukaciju, dok na raskrižju evidentiraju savjesne i nesavjesne vozače te time podižu  prometnu kulturu i sigurnost pješaka u cestovnom prometu.
 
Predsjednik Autokluba Požega Zvonko Šimunović je izjavio da podržavaju ovu preventivno-edukativnu aktivnost, kao i sve ostale akcije i manifestacije u prometnoj kulturi i sigurnosti prometa na cestama općenito.
 

Stranica