Požega: "Zaštitite svoju imovinu na bazenima"

  • Slika /slike-vijesti/2024 godina/Bazeni/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici će kontinuirano obilaziti prostor bazena i provoditi preventivne aktivnosti u cilju suzbijanja krađa i drugih nezakonitih radnji

Foto: PU požeško-slavonska


U četvrtak 11. srpnja 2024. policijski službenici za nadzor i planiranje - za prevenciju Miro Miličević i policijski službenik Policijske postaje Požega Marko Abramović su na gradskim bazenima održali kratki sastanak s voditeljem bazena Krešimirom Čuljkom te voditeljem Spasilačke službe Zdenkom Orozom. Na sastanku je zaključeno da je  stanje sigurnosti posjetitelja i imovine tijekom proteklih godina bilo dobro  te su predstavljene zajedničke mjere prevencije koje će se poduzimati i tijekom ove ljetne sezone na bazenima.
 
Na sastanku su također prezentirani prigodni promidžbeni materijali - plakati koji su postavljeni na vidljiva mjesta na prostoru bazena i letci s korisnim savjetima, koje će  građanima tijekom  službe  dijeliti kontakt policajac.
 
Jednako tako, ujedno je  ukazano  na povećani oprez  i opasnosti u odnosu na problem moguće ugroženosti djece od djela spolnog iskorištavanja na bazenima, a posebice na problem prepoznavanja i uočavanja takvih aktivnosti zbog :
 
- nedovoljna educiranost djelatnika o pojavnosti kaznenih djela na štetu djece,
- nepoznavanje od strane djelatnika načina počinjenja kaznenih djela na štetu djece,
- nepoznanica o načinu postupanja u slučaju sumnje na počinjenje kaznenog djela i prijavljivanja   počinitelja policiji,
- organiziranosti počinitelja,
- opremljenosti vrhunskom opremom za snimanje ( mikro kamere u satu, naočalama, kemijskim olovkama, kapama, torbama, i mjestima s ograničenim  pristupom (tuševi, toaleti i kabine za presvlačenje) i dr.
 
Također je svima naglašeno što treba poduzeti  kod sumnje na protuzakonito ponašanje:
 
- odmah bez odgode obavijestiti policiju na broj 192,
- obavijestiti zaštitarsku službu,
- ukoliko je moguće promatrati osobu i njezino kretanje, eventualno skrivanje određenih predmeta i dr.  do dolaska policije u cilju   
   pronalaska dokaznog materijala i utvrđivanja korisnih činjenica,
- bez ugrožavanja osobne sigurnosti za vlastiti život i tijelo, spriječiti bijeg počinitelja.
 
Za napomenuti je da se i ove godine na gradskim bazenima održava  škola plivanja te će policijski službenici kontinuirano obilaziti prostor bazena i provoditi preventivne aktivnosti u cilju suzbijanja krađa i drugih nezakonitih radnji.
 
 

Stranica