Predavanje za polaznike autoškole

Slika /Dan zena 2019/Autoškola 14.6.2019.jpg

Stjecanje vozačke dozvole i pravilnih navika u okviru osposobljavanja jedan je od najznačajnih preduvjeta za dobre i sigurne vozače

U petak, 14. lipnja 2019., u auto školi „Traffic“ u Požegi, održano je edukativno predavanje polaznicima osposobljavanja za vozače. Predavanje je održao policijski službenik za sigurnost i prevenciju Policijske postaje Požega, na temu stanja sigurnosti u cestovnom prometu, sudjelovanja mladih vozača u cestovnom prometu, najčešćih uzroka događanja i posljedica prometnih nesreća te utjecaja alkohola i droga na vozače. Kako se radi o vozačima koji će uskoro, po prvi put, samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, istima je ukazana važnost održavanja stečenih navika u auto školi poput vezivanja sigurnosnog pojasa kao i obavezu samo-educiranja na  razvijanju prometne kulture i vozačkih vještina i nakon položenog ispita za vozačku dozvolu.
 
Policijski službenici nastavit će s provođenjem preventivnih aktivnosti i u narednom razdoblju, a sve u cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu.
 
 

Stranica