Predstavljen „ANPR sustav“

Slika slike-vijesti/2016 godina/APNR/wn.jpg

 

Na prometnicama naše Policijske uprave u nadzoru cestovnog prometa nalazi se novi uređaj pod skraćenim nazivom „ANPR sustav“ koji pomoću postavljenih kamera na vozilu prati promet vozila, odnosno nakon što učita podatke s registarske pločice vrši provjeru u operativnim evidencijama MUP-a, pribavlja određene podatke za vozilo i vlasnika vozila.

Automatski sustav za prepoznavanje i očitovanje registarskih pločica novi je mobilni uređaj u policijskoj opremi i tehnici za nadzor cestovnog prometa. Radi se o prijenosnom uređaju koji se radi svojih karakteristika može koristiti i postavljati u različita policijska vozila.

Tako su danas policijski službenici Policijske postaje Požega javnosti  predstavili „APNR sustav“ te s načinom njegovog rada te naglasili kako se uređaj može koristiti na određenoj lokaciji snimajući vozila koja se kreću prometnicom ili se može koristiti u pokretu snimajući sva vozila koja se nalaze neposrednoj blizini vozila s kamerama, dakle ispred, iza vozila ili se nalaze bočno zaustavljena ili parkirana.

Radi se o još jednom uređaju koji bi trebao koristiti radi nadzora cestovnog prometa, dakle vozila i vozača, a sa čijim korištenjem se namjerava doprinijeti većem stanju sigurnosti u cestovnom prometu, odnosno poštivanju prometnih propisa prije svega nadzoru vozila na kojima je istekla važnost registarskih pločica te vozača koji imaju izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u cestovnom prometu, kao i osobama koje su operativno interesantne iz kriminalističkog miljea.



Stranica