Preventivna radionica „Vlak je uvijek brži“

  • Slika /slike-vijesti/2022 godina/Vlak je uvijek brži/20221020_111429.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dosadašnja praksa pokazala je kako je najučinkovitiji način promjene ponašanja i smanjenja broja nesreća na željezničko-cestovnim prijelazima upravo edukacija sudionika u prometu

FOTO: PU požeško-slavonska

U četvrtak 20. listopada 2022. u 10 sati u Osnovnoj školi „Stjepana Radića“ Čaglin, održana je preventivna radionica „Vlak je uvijek brži“ koju su zajednički proveli Zdenka Dokaza voditeljica Odjela za korporativne komunikacije HŽ Infrastrukture, Sanja Paić voditeljica projekta „Vlak je uvijek brži“ HŽ Infrastrukture i policijski službenici.

Na navedenoj radionici učenici su upoznati s opasnostima koje prijete uz željezničku prugu koja se nalazi u neposrednoj blizini škole s obzirom na to da mnogi od njih na putu do škole moraju proći uz prugu ili preko nje. Također su upoznati s opasnostima prilikom prelaska pruge, igranja na pruzi, na opasnosti koje se nalaze na obližnjem kolodvoru, opasnostima kod penjanja na vagone i nošenja slušalica na ušima prilikom prelaska pruge kako bi izbjegli neželjene posljedice.

Dosadašnja praksa pokazala je kako je najučinkovitiji način promjene ponašanja i smanjenja broja nesreća na željezničko-cestovnim prijelazima upravo edukacija sudionika u prometu.
Na navedenoj edukaciji sudjelovalo je 50 učenika.
 

Stranica