Preventivni projekti i programi u školama na području PU požeško-slavonske

Slika /slike-vijesti/2019 godina/20191114_104457.jpg
Od 13. studenoga u osnovnim školama na području PU požeško-slavonske, policijski službenici policijskih postaja i linije prevencije iz PU požeško-slavonske  počeli su provoditi preventivne programe i projekte planirane za ovu školsku godinu i to „Zdrav za 5“, „Prevencija i alternativa“ i „Sigurnost na Internetu“.

Predavanjem i edukacijom u prvom tjednu provođenja aktivnosti za učenike šestog, sedmog i osmog razreda osnovnih škola Dragutina Lermana u Brestovcu, Ivana Gorana Kovačića u Velikoj i Vilima Korajca u Kaptolu obuhvaćeno je više od stotinjak djece iz nekoliko razrednih odjeljenja.

Učenicima se uz prigodne sadržaje – letke, prezentacije i video materijale ukazuje na opasnosti od ovisnosti o alkoholu, drogama, sigurnom korištenju interneta i ulozi policiji te drugih nadležnih tijela u prevenciji, otkrivanju i procesuiranju nedopuštenih ponašanja.

U narednom periodu slijedi provođenje ovih aktivnosti i u ostalim školama na području PU požeško-slavonske, a čije se vrijeme podudara s tradicionalnim obilježavanjem Mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenoga do 15. prosinca). Uz navedene projekte i programe koji su započeli  idući tjedan započinje i provođenje preventivnog projekta „Znam što je, ne diram, opasno je“, koji ima za cilj ukazati na opasnosti odbačenih i ostavljenih ubojitih sredstava te opasnosti koje donosi uporaba pirotehničkih sredstava, a svakako je dobrodošla s obzirom na prevenciju stradavanja od ubojitih i pirotehničkih sredstava u doba blagdana koji su pred nama i tradicionalne akcije „Mir i dobro“.

Stranica