Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Slika /Promet/Leđa_palica.jpg

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U srijedu 27. rujna 2023. oko 11.40 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 17-godišnji vozač koji je upravljao mopedom, nije držao potreban razmak kad se kreće iza drugog vozila te da bi izbjegao nalet na stražnji dio osobnog automobila naglo je skrenuo u lijevu prometnu traku i udario lijevim bočnim dijelom vozila u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila kojim je upravljala 27-godišnjakinja. Nakon udara 17-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao te su ga naknadno pronašli policijski službenici.

Protiv 17-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Istoga dana, oko 18.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom vozila u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je zaustavio vozilo zbog propuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Navedenom 20-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica