Provedeno kriminalističko istraživanje za pokušaj teškog ubojstva bombom

Slika /Ilustracije server/grb-mup.jpg

Protiv 71-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i  „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana  zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i  „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
Naime, 71-godišnjak je u srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške iz kuće bacio ručnu bombu na trojicu djelatnika HEP-a starosti 52, 53 i 55 godina koji su teško ozlijeđeni. Prilikom eksplozije došlo je do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te obiteljske kuće u vlasništvu 46-godišnjaka i 74-godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak kojom prilikom su pronađeni osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva. Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 71-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i  „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana  zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi.
Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica