Rezultati akcije

Slika /Ilustracije server/policija_moto.jpg

Provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske, utvrđeno je ukupno 88 prekršaja, od čega se ističe 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

 Najveća izmjerena koncentracija alkohola izmjerena je na području PP Požega kod vozača koji je ugrožavao promet pod utjecajem alkohola od 1,70 promila.
Najveća izmjerena brzina je iznosila 140 km/h, a izmjerena je dana 3. studenoga oko 14.30 sati, između mjesta Velika i Trenkovo kod 35-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom i protiv njega slijedi prekršajni nalog. Predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je od 5.000,00 do 15.000,00 kuna.

Stranica