Rezultati akcije u prometu

Slika /slike-vijesti/2020 godina/Akcija-pojas/6n.jpg

 62-godišnjem vozaču koji je pod utjecajem alkohola od 1,93 promila skrivio prometnu nesreću u mjestu Biškupci  je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 72 prekršaja, od čega se ističe 36 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  tri upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

 Najveća novčana kazna je predviđena za  62-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,93 promila skrivio prometnu nesreću u mjestu Biškupci te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

Stranica