Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Promet.jpg

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 121 prekršaj od čega ističemo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 72 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 23. listopada oko 9.40 sati u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava, gdje je u prometu zatečena 23-godišnja vozačica koja je  ne koristeći sigurnosni pojas i prije stjecanja prava na upravljanje upravljala osobnim automobilom u kojem je prevozila više osoba nego što ima sjedala, odnosno nego što je upisano u prometnoj dozvoli. Protiv 23-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog na novčani  iznos od 11.300,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Stranica