Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Leđa_palica.jpg

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 81 prekršaj, od čega ističemo šest prekršaja  upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i  40 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 4. studenoga 2021. oko 2.05 sati u Požegi u Industrijskoj ulici zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,75 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te bez posjedovanja osobne iskaznice. 23-godišnjak je smješten u posebne prostorije ove PU do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je izdan prekršajni nalog na iznos od 20.200,00 kuna.

Stranica