Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Promet.jpg

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 89 prekršaj, od čega ističemo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja  nekorištenje sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 63 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 19. studenoga 2021. oko 21.45 sati u mjestu Eminovci u Vukovarskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 promila upravljao 42-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20 tisuća kuna.

Stranica