Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

Foto: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 74 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 37 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 19. ožujka 2023. oko 1.25 sati u mjestu Drškovci u Dravogradskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volvo“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 3,31 promila upravljao 41-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica