Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je  ukupno 43 prekršaja, od čega izdvajamo  sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 16 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 4. kolovoza 2023. oko 18.15 sati u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, gdje je 20-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljala osobnim automobilom i skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.580,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica