Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 117 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 67 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 12. kolovoza 2023. oko 11.20 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila upravljao osobnim automobilom. Utvrđeno je da je upravljao vozilom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje te da je tijekom vožnje koristio mobitel i da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.900,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.
 

Stranica