Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Stop policija.jpg

Najveća novčana kazna izrečena je 42-godišnjem vozaču u iznosu od 4083,61 eura

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 40 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 18. kolovoza 2023. oko 20.55 sati u Požegi u Ulici Tina Ujevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil bez registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola od 0,61 promil te pod zabranom za upravljanje vozilima „B“ kategorije upravljao 42-godišnjak, a također je utvrđeno da mu je poništena i vozačka dozvola.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 4083,61  eura i  zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 13 mjeseci.
 

Stranica