Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 26 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 24. rujna 2023. oko 3.45 sati u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 26-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,20 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Također su u razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave požeško-slavonske održani „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Stay alive and save lives“ - „Ostani živ i spasi živote“.

U srijedu 20. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.
 
 

Stranica