Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometeu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 136 prekršaja, od kojih  12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 70 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj počinjen u subotu 21. listopada 2023. oko 1 sat u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici vršeći nadzor  prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao 22-godišnji vozač koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika, a kod sebe nije imao nikakve isprave kojima bi se mogao provjeriti njegov identitet.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.050,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.


U subotu 21. listopada 2023. obilježen je 4. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa te je na području Policijske uprave požeško-slavonske provedeno pojačano postupanje u cestovnom prometu usmjereno na nekorištenje sigurnosnog pojasa pod nazivom „Ne budi bez veze, veži se“.

Tijekom provođenja aktivnosti kontrolirano je 140 vozila, te je evidentirano 38 prekršaja, od čega je šest prekršaja bilo nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 

Stranica