Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/Prometna policija - kontrola.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 38 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 19 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 2. kolovoza 2024. oko 20.35 sati u mjestu Donji Gučani gdje su policijski službenici u prometu zatekli 52-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,06 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku dozvolu kao ni osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.370,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica