Sigurnost cestovnog prometa

Slika /Ilustracije server/prometni_policajac08.jpg

Pješak je smrtno stradao

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće i to jedna sa smrtno stradalim sudionikom, 12. rujna u večernjim satima nedaleko mjesta Zagrađe, o čemu smo izvijestili zasebnim priopćenjem, te druga u petak 11. rujna nedaleko mjesta Stara Lipa, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Evidentirana su i dva ugrožavanja prometa i to:
U subotu 13. rujna 2020., oko 0.40 sati, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 49-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,92 promila, upravljao biciklom i na raskrižju na kojem se prometom upravlja prometnim svjetlima prošao kroz crveno svijetlo za njegov smjer kretanja.
Istoga dana, oko 21.30 sati, u Brestovcu, u prometu je zatečen 41-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka,  pod utjecajem alkohola od 2,20 promila.
Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i bit će im izdani prekršajni nalozi.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa-rezultati
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 124 prekršaja. Od toga broja ističu se 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 71 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 14 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas.
Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 101 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 2,20 g/kg. Tijekom vikenda u činjenju prekršaja nisu zatečeni recidivisti-osobe koje su ranije prijavljivane za počinjene prekršaje.
 

Stranica