Tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno šest požara

Slika Ilustracije server/pozari_ilustracija.jpg

U ponedjeljak, 5. ožujka 2012. godine, oko 13 sati u Kutjevu u ulici Stjepana Radića 50-godišnjak je spaljivao biljni otpad u vrtu obiteljske kuće te se uslijed djelovanja vjetra požar

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 5. ožujka 2012. godine, oko 13 sati u Kutjevu u ulici Stjepana Radića 50-godišnjak je spaljivao biljni otpad u vrtu obiteljske kuće te se uslijed djelovanja vjetra požar proširio na suhu travu i vinograd u vlasništvu 60-godišnjaka.

Isti dan, oko 13.30 sati iznad mjesta Doljanci iz neutvrđenog razloga zapalila se suha trava i nisko raslinje na površini oko 30 ha. Požar je preko zapuštenih pašnjaka i neobrađenih poljoprivrednih površina prešao i na 1,5 ha voćnjaka 57-godišnjakinje u kojem su zasađena stabla oraha.

Nešto kasnije, oko 14.30 sati u Badljevini u ulici Antuna Mihanovića 42-godišnjakinja je na svojoj njivi zapalila manju količinu otpada te otišla kući i ostavila vatru bez nadzora. Vatra se proširila i prešla na susjednu poljoprivrednu površinu gdje je izgorjelo dvadesetak posađenih borova u vlasništvu 52-godišnjaka

Također oko 14.30 sati gorjela je suha trava i nisko raslinje na neobradivoj površini iznad mjesta Knežci, između 15 i 17 sati u blizini mjesta Sovski Dol, a oko 19 sati svega 500 m od naselja Jaguplije.

Očito je da je povećan broj požara na otvorenom stoga upozoravamo građane ukoliko spaljuju korov da poduzmu sve mjere i radnje kako se požar ne bi proširio.



Stranica