Tijekom vikenda provedene dvije akcije nadzora prometa

Slika /Ilustracije server/policajac_prsluk_2.jpg

Provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na nadzor brzine i alkoholiziranosti

Sukladno Planu preventivno-represivne akcije ove PU,  dana 11. listopada 2019. godine u vremenu od 7 do 15 sati provedena je koordinirana preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine sudionika u prometu. Akcija je koordinirana s Policijskom upravom osječko-baranjskom i Policijskom upravom brodsko-posavskom.
Tijekom provedbe preventivno-represivne akcije izvršen je nadzor 48 vozila i utvrđeno 25 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 22 prekršaja odnosilo na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena. Najveća izmjerena brzina iznosi 98 km/h, a izmjerena je na postajnom području PP Pakrac u mjestu Jagma, gdje je osobnim automobilom upravljao 45 godišnji vozač. Za vrijeme provedbe preventivno-represivne akcije nije bilo zabilježenih prometnih nesreća.  

Sukladno Planu preventivno-represivne akcije PU osječko-baranjske u noći 12/13. listopada 2019. godine u vremenu od 23 do 5 sati provedena je koordinirana preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača sudionika u prometu. Tijekom provedbe preventivno-represivne akcije  na području PU požeško-slavonske izvršen je nadzor 33 vozača, te je tom prilikom utvrđeno ukupno 6 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 4 prekršaja odnosilo na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena. Najveća zabilježena koncentracija alkohola (1,45 g/kg) izmjerena je dana 13.10.2019. godine u 02,15 sati u Pakracu, gdje je 27-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom. Za vrijeme provedbe preventivno-represivne akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.
 

Stranica