U Brestovcu održano županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2024."

  • Slika /slike-vijesti/2024 godina/Natjecanje-Sigurno u prometu/20240425_094526.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je bila Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca

Foto: PU požeško-slavonska

U četvrtak 25. travnja 2024. u sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana  u Brestovcu  provedeno je županijsko natjecanje učenika „Sigurno u prometu 2024“.
 
Na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca, Osnovne škole Dobriše Cesarića i Antuna Kanižlića iz Požege, Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina, Osnovne škole Fra Kaje Adžića iz Pleternice  i Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva.
 
Natjecanje „Sigurno u prometu” provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).
 
Natjecanje se provodilo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, te upravljanja biciklom. Provjeru znanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila proveli su djelatnica HAK-a i djelatnik Auto kluba Požega, dok su policijski službenici pomogli u provođenju natjecanja iz vještine upravljanja biciklom.
 
Najuspješnijim učenicima su uručena priznanja, dok su mentorima, organizatorima kao i policijskim službenicima uručene zahvalnice za pomoć u sudjelovanju i organizaciji.
 
Učenici koji su postigli najbolje rezultate u natjecanju predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na državnom natjecanju "Sigurno u prometu 2024.", a koje će se krajem svibnja održati u Puli.
 
 

Stranica