U Pleternici "Manje oružja-manje tragedija"

Slika Manje oružja-manje tragedija/naslovnajpg.jpg

Pleternica

Foto: PU požeško-slavonska

 

Koliko mislite da ste sigurni vi i vaša obitelj s oružjem u kući? Znate li koje su sve posljedice nestručnog i nesavjesnog držanja i rukovanja oružjem?

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci posljedica za koje je glavni krivac oružje i eksplozivna sredstva, ali i činjenice da su građani još uvijek u posjedu ilegalnog oružja koje dovodi do najtragičnijih posljedica.

Da bi se izbjegle takve nesreće, MUP i program Ujedinjenih naroda za razvoj u RH uz financijsku potporu Europske unije, regionalnog projekta SEESAC (potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana) akcijom "Manje oružja -manje tragedija" žele potaknuti sve građane na dragovoljnu predaju oružja. Tu trebamo i Vašu pomoć zato vas pozivamo da nam se pridružite u ovoj akciji za sigurniju budućnost bez oružja.

Akcija se na području grada Pleternice intenzivno provodila u subotu 24. rujna u vremenu od 10 do 12 sati ispred Gradskog poglavarstva. Na info štandu građani su mogli saznati sve što ih zanima vezano za predaju nepovlasnog oružja i streljiva.

U samo dva sata od građana je preuzeto sedam ručnih bombi M-75, šest ručnih bombi M-50, četiri komada topničkog streljiva 20 mm i jedan 25mm, te deset komada streljiva 12,7 mm. Također je jedan građanin predao oko 2 kg privrednog eksploziva  (Vitezit).                                                                                                                                                                                                                                                      

 Završna manifestacija održat će se 29. rujna u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva u vremenu od 10 do 12 sati.

Dođite i podržite nas.

Ova danas prikupljena minsko-eksplozivna sredstva možda su spasila nečiji život zato: RIJEŠITE SE ORUŽJA BEZ SANKCIJA I UČINITE VAŠ DOM SIGURNIJIM.



Stranica