U tijeku je akcija „Mir i dobro“

Slika /Općenito/Pirotehnika 3.jpg

Cilj akcije je sprječavanje nezakonite uporabe oružja, pirotehničkih i drugih eksplozivnih sredstava u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine provodi akciju „Mir i dobro“ koja  se provodi  od 15. prosinca 2021. godine do 9. siječnja 2022. godine. Cilj akcije je sprječavanje nezakonite uporabe oružja, pirotehničkih i drugih eksplozivnih sredstava u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.
Policijska uprava požeško-slavonska upozorava građane da petarde i rakete nisu dio blagdanskog ozračja te da njihovo neoprezno i nestručno rukovanje može izazvati teške posljedice. Pirotehnička sredstva nisu bezopasna, pogotovo kada su u dječjim rukama. Mogu uzrokovati požare, a njihova uporaba može biti itekako opasna u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi. Stoga apeliramo na građane da ne bacaju pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, da ne koriste pirotehniku u zatvorenim prostorima, da ne bacaju pirotehnička sredstva prema drugim osobama ili životinjama te da ne koriste pirotehnička sredstva izvan dozvoljenog razdoblja.

Stranica