Ugrožavali promet

Slika /slike-vijesti/2021 godina/ROADPOL/DSC_0249.JPG

Tijekom protekog vikenda zabilježena su tri ugrožavanja prometa

U petak 7. svibnja 2021. oko 11 sati u Požegi u Županijskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 46-godišnjaka koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom i činjenjem prekršaja 46-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije  i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 9. svibnja 2021. oko 0.50 sati u mjestu Golo Brdo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 28-godišnji recidivist prometnih prekršaja.
Istoga dana, oko 19.45 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 18-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,36 promila.
Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije. Protiv 28-godišnjaka slijedi optužni prijedlog, dok protiv 18-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica