Ugrožavali promet – recidivisti oduzeto vozilo

Slika /Promet/alkohol, formula za nesreću.jpg

Dogodila su se dva ugrožavanja prometa

Foto: Ilustracija

U srijedu 15. ožujka 2023. oko 22.50 u Požegi u Cerničkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao 46-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 46-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


U četvrtak 16. ožujka 2023. oko 0.40 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, vozač teretnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, skretao je ulijevo iako je vidljivim prometnim znakom obavezan smjer udesno te se oglušio na svjetlosne i zvučne signale policijskog službenog vozila i nastavio vožnju sve do mjesta Trapari gdje je i zaustavljen. Nadalje je utvrđeno da je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te pod zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 0,74 promila upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Navedeni 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.
 

Stranica