Zajedničkim aktivnostima do bolje zaštite žrtava i svjedoka u kaznenim djelima i prekršajima

  • Slika /2014/Delfin kutjevo/20210904_100554.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Aktivnosti Mreže podrške za zaštitu žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja održavaju su u Kutjevu, na području PU požeško-slavonske. A Za osobni doprinos radu udruge „DELFIN“, kao i doprinos svih policijskih službenika, koordinatorica udruge „DELFIN“ Mira Bilopavlović i voditeljica projekta Koštana Sipić povodom nastupajućeg Dana policije, uručile su prigodne zahvalnice policijskim službenicima i to za načelnika PU požeško-slavonske i policijsku upravu.

Foto: PU požeško-slavonska

Od 3. do 5. rujna 2021., na području grada Kutjeva, uz podršku gradonačelnika Josipa Budimir, u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ iz Pakraca, te Mreže podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela, koju podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave, i sudjelovanje predstavnika više ministarstva, policijskih službenika PU požeško-slavonske i predstavnika 11 udruga iz čitave Republike Hrvatske, održavaju se aktivnosti koje imaju za cilj međusobno uvezivanje i informiranje, te informiranje šire javnosti vezano za prava i zaštitu žrtva i svjedoka u kaznenim djelima.
Uz brojne teme i izlagače na višednevnom skupu, koji se nakon održavanja u više policijskih uprava na području RH-e, ovaj puta održava na području PU požeško-slavonske, kao središnja određena je: „Podrška ženskih organizacija koje rade na prevenciji i suzbijanju rodno utemeljenog nasilja“.
U sklopu istoga, u subotu 4. rujna 2021., u vremenu od 10 do 12.30 sati, na prigodnom štandu ispred gradske kuće u Kutjevu, održana je javna akcija u kojoj su sudjelovali predstavnici svih nazočnih na dvodnevnoj aktivnosti, a koja je kroz razgovor sa građanima, podjelu promidžbenih materijala i sadržaja, imala za cilj promociju i informiranje javnosti o radu udruge, Mreže i općenito svih subjekata uključenih u lanac zaštite žrtava i svjedoka, te tako i policije koju su predstavljali policijski službenici Ureda načelnika PU i Policijske postaje Pleternica.
Završetak drugog dana aktivnosti, koordinatorica udruge „DELFIN“ Mira Bilopavlović i voditeljica projekta Koštana Sipić, iskoristile su priliku zahvaliti svima za sudjelovanje u radu kako na ovom skupu, tako i na svim tijekom protekle godine, te povodom nastupajućeg Dana policije, za načelnika PU požeško-slavonske Željka Grgić i sve policijske službenike, policijskim službenicima uručile prigodne zahvalnice.

Više informacija o Mreži podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, putem koje možete besplatno (putem telefona, e-maila ili osobnim dolaskom) u Vašoj županiji ostvariti: emocionalnu i praktičnu podršku, tehničke i praktične informacije te informacije o pravima, usluge pravnog i psihološkog savjetovanja, pratnju na sud, pratnju na policiju, državno odvjetništvo i/ili centre za socijalnu skrb, podršku ukoliko niste prijavili kazneno djelo, podršku nakon završetka sudskog postupka  i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://mrezapodrskeisuradnje.com/

 

Stranica