Tjedno izvješće o prometu

Slika //palica01.jpg

Tijekom proteklog tjedna od 7. do 13. veljače 2011. godine dogodilo se devet prometnih nesrećaod čega sedam s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama

 

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog tjedna od 7. do 13. veljače 2011. godine dogodilo se devet prometnih nesrećaod čega sedam s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama jedna je osoba lakše, a jedna teže ozlijeđena.

Također, utvrđeno je 163 prometna prekršaja:

-         66 nepropisne brzine,

-         12 vožnje pod utjecajem alkohola,

-          9 nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-         8 isteka važenja prometne dozvole, tehnički nepregledana vozila, tehnički neispravna vozila,

-          2 upravljanje prije stjecanja prava,

-          1 upravljanje vozilom za vrijeme zabrane

-         65 ostalih prekršaja.

Dana 11. veljače 2011. godine, službenici Policijske postaje Požega provodili su  pojačani nadzor prometa usmjeren na teže prometne prekršaje od kojih bi dva izdvojili.

U 15.18 sati u mjestu Pasikovci, vozaču starom 37 godina koji je upravljao osobnim automobilom požeških registracijskih oznaka u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na svega 50 km/h, izmjerena je brzina kretanja od 131 km/h, što umanjeno za propisanu toleranciju iznosi 118 km/h, odnosno što je za 68 km/h više od dopuštenog. Za ovaj prekršaj protiv vozača slijedi optužni prijedlog s predviđenim sankcijama i to novčanom kaznom u iznosu od 5 000 do 15 000 kuna, 3 negativna prekršajna boda i 12 mjeseci zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

U 19.10 sati u mjestu Velika, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, vozač star 21 godinu koji je upravljao osobnim automobilom, požeških registracijskih oznaka, prošao je prijelazom ceste preko željezničke pruge unatoč tome što su tzv. brklje ili polu branici bili spušteni, a svjetlosno-signalni uređaji su najavljivali približavanje vlaka prijelazu. Za ovaj prekršaj protiv vozača slijedi optužni prijedlog s predviđenim sankcijama i to novčanom kaznom u iznosu od 2 000 do 5 000 kuna, 2 negativna prekršajna boda i 6 mjeseci zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

 



Stranica