Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_autocesta_uspravna.jpg

Tijekom proteklog tjedna od 21. do 27. ožujka 2011. godine dogodilo se sedam prometnih nesreća od čega šest s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobama. U toj

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog tjedna od 21. do 27. ožujka 2011. godine dogodilo se sedam prometnih nesreća od čega šest s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobama. U toj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Također, utvrđeno je 170 prometnih prekršaja:

-         61 nepropisnih brzina,

-         10 vožnji pod utjecajem alkohola,

-         5 isteka važenja prom. dozvole, tehnički nepregledana vozila, teh. neispravna vozila,

-         11 nekorištenje sigurnosnog pojasa,

-         2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

-         3 nepropisna pretjecanja,

-         78 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,13 g/kg) utvrđena je u subotu 26.ožujka 2011. godine u 00.45 sati u Požegi, na Trgu svete Terezije, kod 30-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom „bmw“, njemačkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u posebnoj prostoriji policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Najveća brzina utvrđena je27. ožujka 2011. godine u 0.05 sati u Požegi, u Osječkoj ulici, gdje je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „vw polo“, riječkih registracijskih oznaka, brzinom od 98 km/h (što je umanjeno za sigurnosnu razliku 88 km/h). Prekršaj brzine je utvrđen pomoću službenog vozila tzv. „presretač“. Kako je tom prilikom počinio još nekoliko prekršaja izdan mu je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 2800 kuna.



Stranica