"Mogu ako hoću"

Slika slike-vijesti/2011 godina/MAH/MAH_Pakrac_1.jpg

Foto: PU požeško-slavonska

S početkom ovog tjedna u PP Pakrac započelo je i provođenje preventivne akcije „Mogu ako hoću“ (MAH-1).

MAH-1 prva je od pet komponenti preventivnog programa „Zajedno više možemo“, a sastoji se u dolasku učenika 4. razreda u policijsku postaju gdje ih dočekuje kontakt policajac. Kroz interaktivno predavanje učenici se upoznaju sa zaštitničkom ulogom policije, štetnosti sredstava ovisnosti, samozaštitnom ponašanju i načinima postupanja prilikom pronalaska predmeta za konzumaciju droga.

U drugom dijelu posjeta policijskoj postaji učenici sa svojim kontakt policajcem obilaze policijsku postaju, posebno prostoriju dežurstva te im se pokazuje dio tehnike i opreme kojom se policajci služe prilikom obavljanja svog posla.

Cilj je predavanja senzibilizirati djecu te približiti policiju i njen rad učenicima s ciljem prihvaćanja policajca kao prijatelja pomagača, upozoriti učenike na opasnost rizičnih i društveno neprihvatljivih oblika ponašanja, posebice zlouporabe droga te uputiti učenike na pravilne načine postupanja u rizičnim okolnostima posebice u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu.

Važno je napomenuti da je partner u provođenju ovog programa Grad Pakrac pa je tako u samom početku djecu s načelnikom postaje Mariom Pjerabonom dočekao i gradonačelnik Pakraca Davor Huška. Gradonačelnik je potom djeci kratko predstavio program nakon čega su predavanje održali kontakt policajci PP Pakrac.

Kao podsjetnik na posjet policijskoj postaji i druženje s policajcem – PRIJATELJEM I POMAGAČEM, učenicima je na odlasku podijeljena brošura zabavno-edukativnog karaktera “Moj podsjetnik”.



Stranica