Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac_autocesta_uspravna.jpg

Tijekom proteklog tjedna od 4. do 10. travnja 2011. godine dogodilo se 11 prometnih nesreća od čega osam s materijalnom štetom i tri s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog tjedna od 4. do 10. travnja 2011. godine dogodilo se 11 prometnih nesreća od čega osam s materijalnom štetom i tri s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama tri su osobe lakše ozlijeđene.

Također, utvrđeno je 136 prometnih prekršaja:

-         74 nepropisnih brzina,

-         5 vožnji pod utjecajem alkohola,

-         7 isteka važenja prom. dozvole, tehnički nepregledana vozila, tehnički neispravna vozila,

-         4 nekorištenje sigurnosnog pojasa,

-         5 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

-         41 ostali prekršaj.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,61 g/kg) utvrđena je u petak 8.travnja 2011. godine u 17.30 sati u Požegi, u ulici Hrvatskih branitelja, kod 28-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom „renault 19“, požeških registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u posebnoj prostoriji policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog.

Najveća brzina utvrđena je4. travnja 2011. godine u 10.49 sati u Kukunjevcu, u ulici Franje Filipovića, gdje je 28-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom marke „citroen c4“, zagrebačkih registracijskih oznaka, brzinom od 97 km/h. Prekršaj brzine je utvrđen pomoću službenog vozila tzv. „presretač“. Izdan joj je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 2000 kuna.



Stranica