Kampanja Vijeća Europe

Slika slike-vijesti/2011 godina/obiteljski_centar_kampanja.jpg

Danas je u prostorijama Obiteljskog centra Požeško-slavonske županije održana konferencija za medije na kojoj su ravnatelj centra Anto Brkić i stručne radnice Ivana Čolak i Sonja Paprić predstavili Kampanju Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom, nositelje kampanje na nacionalnoj i lokalnoj razini te aktivnosti koje će provoditi u 2011.

Foto: PU požeško-slavonska

Danas je u prostorijama Obiteljskog centra Požeško-slavonske županije održana konferencija za medije na kojoj su ravnatelj centra Anto Brkić i stručne radnice Ivana Čolak i Sonja Paprić predstavili Kampanju Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom, nositelje kampanje na nacionalnoj i lokalnoj razini te aktivnosti koje će provoditi u 2011. godini.

Svrha Kampanje je unaprjeđenje sustava zaštite djece od seksualnog nasilja, a strateški ciljevi su promicanje potpisivanja, ratifikacije i provedbe Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja te pružanje znanja i praktičnih rješenja za sprječavanje i prijavljivanje seksualnog nasilja nad djecom i to djeci, njihovim obiteljima/skrbnicima i društvu, a time i podizanje razine svijesti o stvarnim razmjerima seksualnog nasilja nad djecom.

Riječi podrške u ime Policijske uprave požeško-slavonske i brodsko-posavske uputili su policijski službenici za nadzor, planiranje i prevenciju Siniša Sabljak i Boris Janč. PU požeško-slavonska aktivno će sudjelovati u provođenju Kampanje kroz edukaciju u predškolskim ustanovama i školama zajedno s djelatnicima Obiteljskog centra u Požegi ali i kroz aktivno sudjelovanje na Javnoj tribini koja će uključiti sve stručnjake koji se u svom svakodnevnom poslu susreću sa spolnim nasiljem nad djecom.



Stranica