Tjedno izvješće o prometu

Slika palica_stop_policija.jpg

Tijekom proteklog tjedna od 2. do 8. svibnja 2011. godine dogodilo se devet prometnih nesreća od čega tri s materijalnom štetom i šest s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog tjedna od 2. do 8. svibnja 2011. godine dogodilo se devet prometnih nesreća od čega tri s materijalnom štetom i šest s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama sedam je osoba lakše, a dvije su teško ozlijeđene.

Također, utvrđeno je 185 prometnih prekršaja:

-         94 nepropisne brzine,

-         9 vožnji pod utjecajem alkohola,

 

-         16 isteka važenja prometne dozvole, tehnički nepregledana vozila, tehnički neispravna vozila,

-         19 nekorištenje sigurnosnog pojasa,

-         2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,

-         1 nepropisna pretjecanja,

-         44 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,39 g/kg) utvrđena je u utorak 3.svibnja 2011. godine u 17 sati u Kusonjama, u ulici Hrvatskih dragovoljaca, kod 45-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom „yugo“, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u posebnoj prostoriji policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Najveća brzina utvrđena jeu srijedu 4. svibnja 2011. godine u 17.39 sati u Gradcu, u ulici S. Radića, gdje je 24-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, brzinom od 122 km/h. Prekršaj brzine je utvrđen pomoću službenog vozila tzv. „presretač“. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.



Stranica