Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

Slika palica_stop_policija.jpg

U okviru pojačanih aktivnosti, usklađenih s akcijama Europske unije za 2011. godinu, dana 11./12. lipnja 2011. godine, u vremenu od 23 do 7 sati, PU požeško-slavonska provela je pojačane preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem drugih opojnih sredstava. Nadzorom je obuhvaćeno 282 vozača, a

Foto: ilustracija

U okviru pojačanih aktivnosti, usklađenih s akcijama Europske unije za 2011. godinu, dana 11./12. lipnja 2011. godine, u vremenu od 23 do 7 sati, PU požeško-slavonska provela je pojačane preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem drugih opojnih sredstava. Nadzorom je obuhvaćeno 282 vozača, a utvrđeno i procesuirano je 28 prekršaja od kojih 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po jedan prekršaj nepoštivanja dopuštene brzine kretanja vozilom, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, te jedan slučaj upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, odnosno izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera za koji će biti podnesena kaznena prijava. Utvrđena su i procesiurana i tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila i sedam ostalih prekršaja.

 Kod dva sudionika utvrđena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,0 g/kg, kod šest sudionika od 1,01 do 1,5 g/kg i kod pet sudionika iznad 1,5 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola od 1,95 g/kg utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila.

U vrijeme provedbe akcije dogodila se samo jedna prometna nesreća u kojoj je NN vozilo napustilo mjesto nesreće nakon što je nepropisnim kretanjem oštetilo ukrasnu živicu ispred obiteljske kuće u Požegi.



Stranica